December 13, 2010

SELAMAT KEMBALI KE MALAYSIA DARI TANAH ARAB .


Time ni , kat KLIA .. jiran sebelah yang paling rapat turut turun ke KLIA untuk menjemput kepulangan atuk .. Terima Kasih !!

Bakal2 haji & hajah .. dari kiri !!
Hajah Faezah , Haji Fauzi , Hajah Fazeela ..
Atuk dengan 3 org anak nya .. (kesian mak , jauh !!) huhu
(maaf , keadaan gambar yang kurang memuaskan)
Gambar ni nampak sama , tapi , ada perbezaan nya .. hehe

Atuk bersama separuh ahli keluarga nya (ye la , kami x ada ) hehe
(maaf , gambar yang blur)
Sampai di KLIA .. ceria nye atuk !!


Assalamualaikum . Maaf yer , kerana ada sedikit technical problem .. hehe ..
(cover malu sebenarnye)

# HAJAH ZAINAB selamat menjejakkan kaki nya bersama-sama adik ipar nya , HAJAH MAHNOM di KLIA pada 9hb Disember 2010 , Jam 10.30 pm .

# Di sini , kami akan meng-post-ing kan beberapa gambar terkini atuk yang baru sahaja menunaikan ibadah haji nya di Tanah Suci Mekah .

# Kami sekeluarga yang berada di Bintulu , Sarawak , menghulurkan kemaafan kerana tidak dapat pulang untuk menyambut kepulangan atuk mak kesayangan kami .

# Kami juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara mara dan jiran tetangga yang datang membantu keluarga kami menyelesaikan kenduri doa selamat yang diadakan sehari selepas kepulangan atuk mak .


November 6, 2010

TSUNAMI DI KELANA JAYA !!

Adegan yang biasa berlaku bila untuk berpisah..Tapi yang ni real beb..Almaklum lah Bonda tersayang nak berangkat untuk mengerjakan Haji...Cuma ajaq mohamed jer yang gentleman tak menangis...hero la katakan..hehehe...Tapi di dalam hati in Cuma Allah Swt sahaja yang tau...Dalam hati ada air terjun kott.....layan video amatur nie.... video

October 16, 2010

Panggilan Haji...

Assalamualaikum,x jawab dosa..hehe,Kami mewakili Tok Nab sekeluarga ingin memaklumkan bahawa Ibunda kesayangan kami Puan Zainab a.k.a Tok Nab mendapat peluang untuk menunaikan ibadah haji pada tahun ini bersama-sama adik iparnya,Puan Mahnom a.k.a Tok Cik..Beliau akan berangkat ke tanah suci 27 Oktober 2010..Sebelum tu mcm biasa lah akan transit dulu di Tabung Haji,Kelana Jaya..Semoga Bonda kami yang tercinta ini dapat menunaikan ibadah dengan sempurna,sehat tubuh badan & diberi kesenangan dalam segala urusan sepanjang berada di sana...amin...
::Kami sekeluarga di Bintulu memohon sejuta maaf kepada Bonda kerana tidak dapat pulang untuk menghantar Bonda menunaikan ibadah suci ini..:: :(



Ibunda yang tercinta yang akan menunaikan ibadah haji pada tahun ini..Jangan ditangisi anakanda yang tidak dapat pulang..Harap mak dapat tumpukan sepenuhnya kepada amal ibadah dan semoga mak selamat pergi dan selamat kembali serta mendapat haji mabrur..
Puan mahnom yang akan bersama-sama mak untuk menunaikan haji..Kami mendoakan semoga mak cik juga dapat menunaikan ibadah haji dengan sempurna..



September 25, 2010

Layan-layan Gambo Hari Raya di Black Water & Bintulu

Layan......

Bersama anak2 Cigu Karim Sebelah rumah..Yg kiri sekali..nani dan ain...

Gaya mesti ada beb......

Amacam...Rosli..ada berani kah..hahahahahah...

Nin dia perempit no 1 di Bintulu dengan motor kuning nya yang tidak merbahaya.....Start..pusing2 depan rumah jer..heheheh

Ni lah baby Irfan yang menghidap jantung berlubang..Kita Semua doakan agar baby Irfan akan sentiasa sehat..Aminn..

Lagi gambo cucu2 yang semakin membesar..

Terima Kasih Tok Chik Wahab & Tok Chik Bedah dan keluarga kerana sudi datang beraya di rumah Tok Nab..Tahun depan datang lagi tau....

Semoga mereka semua ini akan menjadi insan yang berguna..

Aksi Cucu2 atok yang kian membesau..Cuma 2 orang lagi yang dah besau tidak dapat bersama...Sedihnya..huhuhuhuhu

Bebaik...ada tong gas kat belakang tu, Amaran..Dilarang merokok di situ..hehehe

Terima Kasih Usop, Eja, Daus n Ima serta anak2 kerana sudi datang menziarah mak long..

Atok mak dengan cucunya...songkok zaki mcm besau jer...Semoga zaquan bole menjadi Ustaz bila besar nanti..

Maaf gambar kurang memuaskan..cameraman amatur...

September 13, 2010

bawak atok jalan2 sampai ke JB!!

gambar-gambar ini di import dari semenanjung..hehe...terpaksalah kami di bintulu ni tolong meng upload gambar2 ni masuk blog atok..tp ape ade hal,,sama je..raya ke 3 yang lalu,atok nab & rombongannya iaitu family faiza(dede)(mama) & family fazila(chuchu)(ibu) telahpun beraya sehingga ke JB bertemu adik beradik atok kat sana..maaf sekali lagi sebab kami x dpt join anda semua beraya..on the way ke JB..yg myvi putih tu kereta ibu..mama yg snap & send kat kami picture ni..
bersama keluarga Tok Su Sidek..
Loving couple ni..hehe...eh,ape benda kat blakang tu..baik2 bu,ade entiti..ahahaha
zaqwan yang hensem..hehehe..da besar dah budak ni..dulu kecik je..ahahaha

September 10, 2010

Aidilfitri menjelma lagi..

Ibunda Zainab sentiasa menanti kepulangan anak2 nya..Cantik baju..hehe..berseri-seri..
eh,zaki dapat duit raya?!kitorang punya mana??hehe
Keluarga Fauzi Mohd Tahir @ nyanya..Maaf gambar yang diterima kurang jelas..ahaha
Makan bersama..Memang aktiviti wajib yang sentiasa ditunggu-tunggu setiap kali berkumpul..oh,x tgu kitorang pun eh..hehe..
Sebahagian daripada rombongan keluarga Mak Nab melawat Pok De Mat2u di Hospital Muar,Johor

September 9, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin ^^,


Salam ..
Syawal kembali menjengahkan diri,
Ramadhan pula meninggalkan kita,
Semoga lebaran baru di sambut meriah,
Disamping keluarga yang tercinta.

#Kami megucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..
#Kami menyusun sepuluh jari memohon kemaafan dan mengharapkan segala makan & minum di halalkan..
#Kami di Bintulu meminta maaf kerana tidak dapat merayakan lebaran ini bersama keluarga yang di sayangi..
#Walaupun jauh di mata ,, tetapi dekat di hati..

August 18, 2010

AIMAN IRFAN B. FAUZI

Tidur..
Walaupun sakit,, Irfan tetap nak main taw...
Nyanya dan Irfan .. Comelnya Irfan ..
Ummi bersama Irfan ..
16hb 8 2010,
- Kami di Bintulu telah mendapat SMS dari Nyanya ,, (Fauzi b. Hj. Mohd Tahir)
Dimana anaknya (Aiman Irfan) telah masuk ke IJN kerana menghidap penyakit Jantung Berlubang dan Saluran Darah Sempit.
-Pada tarikh ini jugalah Aiman Ifran genap setahun usianya.

Diharap supaya Nyanya dan Ummi(Norin) tabah dan sabar menghadapi segala dugaan yang dihadapi dalam bulan yang penuh kerahmatan ini.

Atuk mak , Baba sekeluarga, Mama uda sekeluarga dan Ibu sekeluarga sentiasa memberi sokongan dan mendoakan agar Ifran cepat sembuh seperti sedia kala.. Amin

Kami sentiasa berada di samping Nyanya sekeluarga ..



August 7, 2010

Happy Birthday ATOK MAK!!!


Assalamualaikum..Dah lama rasa nya tak update blog ni..Maklumlah semua busy..hehe..Di kesempatan ini,saya mewakili keluarga Tok Nab inngin mengucapkan selamat hari lahir yang ke 61 untuk atok..Sebenarnya,birthday atok ni berlangsung pada 8 ogos,tapi kita advanced sikit lah,hehe,wish awal sikit..x salah kan??..Semoga atok panjang umo,murah rezeki,sehat selalu,di tambah keimanan,sejahtera hendaknya & paling penting ceria selalu...Kami semua sayang atok sangat2!!

June 25, 2010

kenangan lagi!!

baba dr dulu sampai skrg memang xda keje lain..hehehe
kecik2 je semua time ni..ahaha
bila lagi nak mcm ni..hehehe
ahahaha..deena ni melalak je keje nya..hehe

June 19, 2010

Happy Birthday Afiqah Rusydina


video
birthday deena kt pantai minyak beku,batu pahat!..Happy Birthday deena!!

June 15, 2010

Mama & Babam balik cuti.....Part 2

Salam semua..Part ni sambungan part 1 dulu..x byk nak di story rasanya...hehe..layan gambar je lah...next part kita sambung lagi...
Fuhh deena,kata kenyang,...hehehe..layan cendol kat tangkak dulu..
Deena & ayah...ala,kantoi xde gigi...
Jalan2 di Batu Pahat...dah tgh malam ni tau...McD punya pasal lah kata kan..
Adik & Ibu rock nampak..
Nak buat kulit album ke ni??hehehe
Da lame x bkumpul mcm ni..walaupun sekejap je jumpa...
Bye2 Nyanya...Nanti jumpa lagi..
Atok ni,irfan nak balik lah...hehehe
Rajin nampak...hehehe
Umi suap irfan makan...Happy family..
Sepupu paling kecik family Atok Nab...Aiman Irfan...hehe